czwartek, 17 stycznia 2013

Wołowina w sosie śmietanowo koperkowym...

Składniki

  • mięso wołowe /może być z tłuszczykiem :) /
  • pieczarki
  • cebula 1 szt
  • sól, pieprz
  • śmietana 18%
  • mąka
  • koperek
  • pieprz, liść laurowy, zioła prowansalskie
  • wegeta
Przygotowanie:

Mięso kroję w plastry podsmażam na złoto.
Wrzucam do garnka z wrzącą wodą dodaję wegetę, zioła prowansalskie trochę pieprzu i liść laurowy.
Gdy mięso zacznie dochodzić podsmażam cebulkę z pieczarkami i dodaję do mięsa.
Jak mięso będzie miękkie zbieram trochę sosu do miseczki roztrzepuję ze śmietaną i mąką
wszystko łączę z sosem na koniec posypuję koperkiem.
Podaję z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub kiszonym.

Dosyć długo musi się mięso gotować jak to wołowina
ale jak jest już mięciutka to rozpływa się w ustach :)
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz