Składniki
- mięso wołowe /może być z tłuszczykiem :) /
- pieczarki
- cebula 1 szt
- sól, pieprz
- śmietana 18%
- mąka
- koperek
- pieprz, liść laurowy, zioła prowansalskie
- wegeta
Mięso kroję w plastry podsmażam na złoto.
Wrzucam do garnka z wrzącą wodą dodaję wegetę, zioła prowansalskie trochę pieprzu i liść laurowy.
Gdy mięso zacznie dochodzić podsmażam cebulkę z pieczarkami i dodaję do mięsa.
Jak mięso będzie miękkie zbieram trochę sosu do miseczki roztrzepuję ze śmietaną i mąką
wszystko łączę z sosem na koniec posypuję koperkiem.
Podaję z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub kiszonym.
Dosyć długo musi się mięso gotować jak to wołowina
ale jak jest już mięciutka to rozpływa się w ustach :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz