piątek, 28 grudnia 2012

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

Składniki:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g łososia wędzonego
- 1 jajko
- 2 łyżki sezamu
- pieprz
- odrobina mąki do rozwałkowania ciasta.


Ciasto francuskie rozwałkowujemy na tacy posypanej mąką i układamy na 1/3 czesci ciasta łososia. Posypujemy go pieprzem i rolujemy ciasto. Jajko roztrzepujemy w miseczce i smarujemy nim końcówki ciasta aby rulonik ładnie sie kleił. Potem cały rulon smarujemy jajkiem i posypujemy obficie sezamem. Rulon kroimi na kawałki z jednego ciasta francuskiego wyjdzie ok 13 szt i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180% termoobieg na 20 min.
Żródło: http://kuchnialidla.pl/#/pascal.html


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz