poniedziałek, 5 listopada 2012

Pomidory w zalewie...

Składniki:
Pomidory
Na 1litr zalewy:
1litr wody
1lyzeczka cukru
1lyzka soli
cebula ,czosnek(wg uznania) i pieprz,gorczyca

Wykonanie:

 Do umytych słoików włożyć po 2 - 4 plasterki cebuli, czosnek
wsypać trochę pieprzu mielonego
(wg.gustu bo zalewa jest pyszna -gasi pragnienie a i po dobrej imprezce jest jak lekarstwo )
oraz gorczyce.
Pomidory ułożyc w słoikach ,można  je nakłuć wykałaczką  żeby nie popękały podczas gotowania
zalać zalewą (może być zimna lub gorąca) i gotować 10min od zagotowania.
Takie pomidory można podawać do drugiego dania w salaterkach razem z zalewa.
Gdy nie mamy przecieru to te pomidory bez zalewy można przetrzeć przez sito i po kłopocie ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz